Hoppa till sidans innehåll

Digital tipspromenad maj

01 MAJ 2021 20:57
En frågesportsrunda i den fina Stjärnorpsravinen.
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2021 20:57

En fantastisk naturskön runda på ca 2 km väntar om man tar sig an detta GPS-quiz i Stjärnorpsravinen. Det är 10 frågor att svara på som till största delen är på temat MAJ. En del om orientering, en del om helt andra saker. Parkering vid Stjärnorps kyrka och starten för rundan är vid informationstavlan bredvid parkeringen. Vägbeskrivning: HÄR

Tipspromenaden är digital och man får fram karta och frågor i webbläsaren på sin mobiltelefon. När du befinner dig vid startplatsen, öppna webbsidan https://play.gpsquiz.com/  Det är när man uppehåller sig högst 200 meter från starten som "OK Roxens majpromenad" blir synlig i telefonen. Lösenordet är okroxen (i ett ord med små bokstäver). När du valt quiz och registrerat dig visas en karta över var frågorna finns. Frågorna visas i din telefon när du är inom 30 meters räckvidd. När du går tipsrundan visar en liten gul kvadrat din position på kartan. Observera att det inte plingar eller lyser upp på nedsläckt skärm, så var uppmärksam när du närmar dig en frågemarkör. 

Gå vandringsleden motsols så kommer frågorna dyka upp i tur och ordning vartefter. Kartan är inte så detaljerad så att stigar syns. De två sista frågorna är uppe i slottsparken. 

Frågorna är placerade utmed de lättillgängliga delarna av leden. Det går att förlänga turen när man tagit fråga 5. Där möts man av en smal stentrappa och får klättra en del, så det är inget för ostadiga ben. 

Det finns gott om bord och bänkar för att ta en paus och fika intill den porlande bäcken. Mer information om Stjärnorpsravinen: HÄR

När du registrerar dig, skriv in ditt fullständiga förnamn och efternamn under "Namn på ditt lag" om du som medlem i OK Roxen vill vara med i utlottningen av ett pris. De medlemmar som fullföljt deltar i utlottningen, antal rätt är inte avgörande. Sista dag att delta är 30 maj. 

Vinnaren i OK Roxens aprilpromenad blev Pelle Johansson som mottagit en påse med diverse smått och gott. Grattis!

Om det finns några funderingar kring upplägget är det bara att höra av sig: This is a mailto link 073-046 09 98

Trevlig tur och lycka till!

Maria

Skribent: Maria Lillieström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info