Hoppa till sidans innehåll

6 DM-guld på lång-DM

12 SEP 2021 18:59
Riktiga långsträckor i fin terräng utmanade löparna i den sista DM-disciplinen i skogsorientering
  • Uppdaterad: 12 SEP 2021 18:59

Lång-DM arrangerades av Norrköpings AIS och därmed fick löparna möta terrängen ovanför Svärtinge, denna gång väster om Ågelsjön och Stocksjön. Kuperingen var förhållandevis snäll med tydliga höjder, bra sikt och klassisk uppdelning i snabblöpt uppe på höjderna och gradvis jobbigare mellan dem. Det inbjöd till flera olika långsträckor, där dagsformen styrde hur de genomfördes. Jag tror också att vi hade tur med vädret, med regn och skurar på väg till och från tävlingen, men uppehåll åtminstone under stora delar av tävlingen.

Tävlingsarenan var denna gång vid ett vägskäl där avläsningen skedde, medan målkontrollerna var ute i skogen. Det fungerade det också, framför allt var det orientering in i det sista, så med de begränsade parkeringsmöjligheterna som finns i dessa härliga orienteringsmarker kan det kanske bli liknande lösningar även efter det att restriktionerna lättats upp.

Även denna gång var det många Roxare med 55 stycken startande, och det blev totalt 8 DM-medaljer. Segrare blev Jakob Eveborn i H10, Lukas Larsson i H12 och Jacob Påledal i H16 samt Nils Nedfors i H35 (andra segern för helgen inkluderat natt-DM), Susanne Aldén, D45 och Roland Alsén i H75. Övriga medaljörer blev Joel Frodin i H14 med en bronsplakett och inte minst Anna-Stina Påledal som bärgade hem ett mycket imponerande silver i D21 (3:e plats).

Nu återstår endast Sprint-DM av DM-tävlingarna, 10:e oktober i Motala.

Skribent: Erik Helander
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info