Hoppa till sidans innehåll

10-mila

08 MAJ 2022 19:51
I helgen var det äntligen dags för årets stafett-höjdpunkt, 10-mila! Efter två år där tävlingen blivit inställd så var många taggade på att springa igen.
  • Skapad: 08 MAJ 2022 19:51

Som vanlig var det ungdomarna som fick öppna stafetten på förmiddagen, där det för många från OK Roxen var premiär på 10-mila. OK Roxen ställde upp med två lag på startlinjen, i första laget sprang Lukas L, Saga L, Moa P och Joel F medans i andra laget sprang Felix N, Hugo A, Ivar E, Line N, Linnea P och Tilde E. Lukas och Felix fick en tuff start på den första sträckan där man får vara upp till 16 år, och därför blir det många snabba äldre killar och tjejer som springer. Men de genomförde det bra efter sina förutsättningar, även om Felix tyvärr missade sista stämplingen och därmed inte blev godkänd. Resterande löpare i lagen gjorde stabila sträckor, några tyckte att banorna var för lätta när det var mycket stigar kring skidspåren, medans några tyckte att banorna var väldigt utmanande. Däremot var alla överens om att det var tufft och jobbigt ute i skogen, det gällde att springa snabbt på de många stigarna som fanns och hinna läsa kartan ordentligt. Det första laget slutade på en fin 84e plats. Förhoppningsvis blev många sugna på att springa 10-mila igen, det kommer finnas många chanser framöver att både springa ungdomskaveln eller dam/herr kaveln. 

När ungdomarna var klara så var det dags för damstafetten. I damstafetten ställde OK Roxen upp med två damlag. I förstalaget höll sig alla friska och kunde springa som planerat medans andra laget fick två sena återbud och fick plocka in två reserver. Kilsbergen bjöd på utmanande, tuffa men fina sträckor, och många fick kämpa på. På första sträckan sprang Emma P för lag 1 och Fanny W i lag 2. Det gick snabbt i täten men båda höll ihop det bra, och man märkte direkt hur viktigt det var att få sina kontroller bra och orientera rätt. Lag 1 hade efter detta Anna-Stina P, Emma H, Susanne A och Fanny A på de efterföljande sträckorna. Det blev en tät kamp med LOK hela vägen, där vi låg tillsammans efter sträcka 3 men Susanne och Fanny lyckades dra ifrån lite på de två sista sträckorna och vi slog dem tillslut och hamnade på en finfin 55e plats som bästa östgötalag. Alla i första laget var nöjda med sina prestationer och gjorde stabila lopp, vilket räckte till den bästa placeringen som OK Roxen har kommit på de senaste åren. I lag 2 sprang Linda N, Jenny A, Annika A och Charlotte N på de övriga sträckorna. Laget hade en stigande trend och plockade fler och fler placeringar och slutade tillslut på en 211e plats. Överlag var de flesta nöjda med sina lopp, några onödiga bommar blev det men alla kämpade på bra i skogen. 

När mörkret närmade sig så var det dags för herrarna att ge sig ut i skogen. Även här var många lite nervösa och förväntansfulla, det är alltid lite speciellt att springa 10-mila. Emil R inledde för herrarna och gjorde en stabil första sträcka. På de efterföljande sträckorna gjorde Björn B, Sören NP och Nils N sitt bästa för att hålla i en stabil orientering i mörkret och försöka ge Hugo L ett bra utgångsläge ut på långa natten. Med stabila lopp kunde de skicka ut Hugo strax efter en bra klunga, och Hugo fick en bra sällskapsresa med två andra killar. Så pass bra resa att han lyckades plocka 30 placeringar på sin sträcka, flest av alla som gick ut bland de 150 första lagen på sträcka 5. På de resterande sträckorna sprang Henrik P, Lukas E, Erik H, Malte E och slutligen Emil T. Det blev några misstag på några sträckor, men överlag inga stora tapp, framförallt inte placeringsmässigt. Laget klarade sig från omstarten, och Emil T avslutade stafetten med en riktig bra sträcka där han plockade 10 placeringar och förde in laget på en finfin 83e plats. Efter halva stafetten hade även herrarna en kamp mot LOKs första lag, men fick se sig besegrade tillslut. Men värt att nämna är att Emil lyckades gå om OK Kolmården på sista sträckan. 

Det blev en kul helg i kilsbergen, och många tyckte det var roligt att vara tillbaka och springa 10-mila efter flera års uppehåll. Lagen gjorde även fina prestationer, och placeringarna blev över förväntan. 

Skribent: Fanny Asketun
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Joakim Waltersson, Sobelstigen 25
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0762099919
E-post: This is a mailto link

Se all info