Hoppa till sidans innehåll

Veckans bana 2022


Veckans bana är två orienteringsbanor med uthängda kontroller (miniskärmar) som byts ut varje måndag kl 18.00. Banorna kan ritas av från mallkartor som sitter på OK Roxens (IFK Linköpings) anslagstavla vid Vidingsjö motionscentrum och på LOK-gårdens anslagstavla.

 Vi har även kartor i form av PDF-filer tillgängliga på OK Roxens hemsida www.okroxen.se så att den som har tillgång till en lämplig färgskrivare kan skriva ut kartan. Längden på banorna är cirka 7 km och cirka 4 km. Veckans bana finns under vår och höst. På våren 2022 är det OK Roxen som arrangerar med start vecka 15 och sista veckan blir vecka 28. På hösten är det Linköpings OK som lägger banorna. Korta banan för år 2022 skrivs ut i skala 1:7500 och den långa i skala 1:10.000. Kontrollskärmarna är försedda med reflexer för de som vill träna nattorientering. Även i år är två Veckans Bana i Malmslätt (Hellgrenshagen). Förutom Vidingsjö startar vi vissa veckor från Ekäng. Ekäng är 1,5 km söder om Motionscentret och kan nås med cykel eller bil. De riktigt löpstarka kan ju också springa dit.

Veckans Bana för nedladdning

Om man vill kan man ladda upp sin GPS-rutt och se andras uppladdningar via en tjänst som heter:

För att kunna ladda upp till Livelox måste man antingen ha ett Eventorkonto (vilket alla aktiva medlemmar i svenska orienteringsklubbar bör ha), eller så kan man utan kostnad skapa ett separat Liveloxkonto. Hur det går till står på den här sidan:

Om Livelox

En GPS-fil (med filändelse .fit, .gpx eller .tcx) kan man få antingen från sin GPS klocka eller från en app i sin mobiltelefon. Det finns till och med en särskild app för Livelox som gör det hela ännu smidigare.

Anpassa utskriften till "100%", så erhålles skalan korrekt. Observera att flera veckor kan finnas tillgängliga, välj rätt vecka!

Den som vill bli medlem i en orienteringsklubb och lära sig mer om orientering kan kontakta IFK Linköping, E-post:  This is a mailto link eller via hemsidan www.ifklinkos.se.

Det går också bra att stödja föreningen genom att sätta in ett bidrag på plusgiro 399952-1.

Frågor om Veckans Bana besvaras av undertecknad.

Roland Alsèn, Telefon:  0703-899 529

E-post:  This is a mailto link

Veckans bana v15-16  Kort  Lång 

Veckans bana v17       Kort  Lång

Veckans bana v18       Kort  Lång

Veckans bana v19       Kort  Lång

Veckans bana v20       Kort  Lång

Veckans bana v21       Kort  Lång

Veckans bana v22       Kort  Lång

Veckans bana v23       Kort  Lång

Veckans bana v24       Kort   Lång

Veckans bana v25       Kort   Lång

Veckans bana v26       Kort   Lång

Veckans bana v27-28   Kort   Lång

Uppdaterad: 28 MAR 2022 10:58 Skribent: Bengt Östlund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Joakim Waltersson, Sobelstigen 25
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0765251033
E-post: This is a mailto link

Se all info