Hoppa till sidans innehåll

Veckans bana 2021


Veckans bana är två orienteringsbanor med uthängda kontroller (miniskärmar) som byts ut varje måndag kl 18.00. Banorna kan ritas av från mallkartor som sitter på OK Roxens (IFK Linköpings) anslagstavla vid Vidingsjö motionscentrum och på LOK-gårdens anslagstavla.

 Vi har även kartor i form av PDF-filer tillgängliga på OK Roxens hemsida www.okroxen.se så att den som har tillgång till en lämplig färgskrivare kan skriva ut kartan. Längden på banorna är cirka 7 km och cirka 4 km. Veckans bana finns under vår och höst. På hösten 2021 är det OK Roxen som arrangerar med start vecka 29 och sista veckan blir vecka 42. På våren är det Linköpings OK som lägger banorna. Korta banan för år 2021 skrivs ut i skala 1:7500 och den långa i skala 1:10.000. Kontrollskärmarna är försedda med reflexer för de som vill träna nattorientering. Nytt för i år är två Veckans Bana i Malmslätt (Hellgrenshagen). Förutom Vidingsjö startar vi vissa veckor från Ekäng. Ekäng är 1,5 km söder om Motionscentret och kan nås med cykel eller bil. De riktigt löpstarka kan ju också springa dit.

Veckans Bana för nedladdning

Om man vill kan man ladda upp sin GPS-rutt och se andras uppladdningar via en tjänst som heter:

För att kunna ladda upp till Livelox måste man antingen ha ett Eventorkonto (vilket alla aktiva medlemmar i svenska orienteringsklubbar bör ha), eller så kan man utan kostnad skapa ett separat Liveloxkonto. Hur det går till står på den här sidan:

Om Livelox

En GPS-fil (med filändelse .fit, .gpx eller .tcx) kan man få antingen från sin GPS klocka eller från en app i sin mobiltelefon. Det finns till och med en särskild app för Livelox som gör det hela ännu smidigare.

Anpassa utskriften till "100%", så erhålles skalan korrekt. Observera att flera veckor kan finnas tillgängliga, välj rätt vecka!

Den som vill bli medlem i en orienteringsklubb och lära sig mer om orientering kan kontakta IFK Linköping, E-post:  This is a mailto link eller via hemsidan www.ifklinkos.se.

Det går också bra att stödja föreningen genom att sätta in ett bidrag på plusgiro 399952-1.

Frågor om Veckans Bana besvaras av undertecknad.

Roland Alsèn, Telefon:  0703-899 529

E-post:  This is a mailto link

Veckans bana v29-30  Kort   Lång

Veckans bana v31       Kort   Lång

Veckans bana v32       Kort   Lång

Veckans bana v33       Kort   Lång

Veckans bana v34       Kort   Lång

Veckans bana v35       Kort   Lång

Veckans bana v36       Kort   Lång

Veckans bana v37       Kort   Lång

Veckans bana v38       Kort   Lång

Veckans bana v39       Kort   Lång

Veckans bana v40       Kort   Borttagen

Veckans bana v41-42  Kort   Lång

Uppdaterad: 22 JUN 2021 12:29 Skribent: Bengt Östlund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info