Hoppa till sidans innehåll

Lyckat ungdomsläger i Skärblacka

27 MAJ 2019 22:07
Helgen den 25-26 maj arrangerades ett lyckat ungdomsläger i Skärblacka med mycket träning och bra väder
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2019 22:07

Lördag och söndag 25-26 maj hade OK Roxen ungdomsläger som avslutades med Pekingduon. Det var solsken och cirka 15 grader varmt när alla 15 Roxare kom fram till OK Denselns klubbstuga och packade upp sin packsäck inför lägret. Det startade med att ledarna Anna-Stina Påledal, Sören Nilsson Påledal, Jonas Lindell och Linda Nyström introducerade dagens träning då 5 lag skulle samla poäng på en poängorientering med både mycket pinnar och bra väder i skogen.

Träningen var lyckad och det var dags för bad i den halvkalla sjön Mårn beläget vid Mårängens Camping och OK Denselns klubbstuga.

Ledarna bjöd även på frukt och några olika spel som ungdomarna fick utmana varandra på.

Det blev även en lyckad kväll med god mat på Pizzeria Domino, kvällsgodis från Coop och avslutades med spel och mycket prat!

Stort tack till ledarna Anna-Stina Påledal, Sören Nilsson Påledal, Jonas Lindell och Linda Nyström! Lägret blev riktigt lyckat och var en bra start inför söndagens tävling Pekingduon. Fler bilder från lägret längre ner. /Rasmus P

 

Pekingduon

Årets Pekingduo arrangerades på samma plats som 2013, i norra delen av Vrinneviskogen och runt Vrinnevipark. Tyvärr så var vädret inte riktigt så varmt som tidigare i vår och dessutom ganska blåsigt, men trots det så var de totalt 16 lagen med Roxendeltagande på gott humör och laddade inför start. Stafetten inleds alltid med medeldistans i skog för att sedan följas av två sprintsträckor och avslutas med en medeldistans igen där alla löpare får en medel- och en sprintsträcka var.

Först iväg var HD10-12 där Roxen hade tre lag, som åtföljdes av starten för de lite större ungdomarna (D14, H14, D16, H16 med sex Roxenlag) och avslutades med kort, medel och lång som var öppna för alla åldrar där sju Roxenlag var med. Sträckorna i stafetten går fort och med publikkontroll på sprintbanan hände det saker nästan hela tiden på arenan. Alla Roxenlöparna kämpade verkligen väl i stafetten och de som var mest framgångsrika i resultatlistan var Jacob och Ludvig Eronn (LOK) på första plats i H14 samt Linn och Ida som kom trea i D16. Fullständiga resultat finns här: https://eventor.orientering.se/Events/Show/24093

Till nästa år hoppas vi på lika många kämpaglada ungdomar från Roxen, kompletterat med ytterligare några seniorer och äldre!

/ Sören Nilsson Påledal

Linn ger sig iväg på första sträckan i D16.

Stina, Linus och Linnéa på startsträckan i HD12. 

Skribent: Sören Nilsson Påledal
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info