Hoppa till sidans innehåll

Utmärkelse till OK Roxen

09 MAR 2018 18:23
Vid ÖOF:s årsmöte 8 mars fick OK Roxen motta utmärkelsen för 2017 ur Thomas Kleists minnesfond.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2018 15:22

Thomas Kleist minnesfond delades första gången ut 2016 och har som syfte att uppmuntra orienteringsklubbar i Östergötland som genom sitt arbete bidrar med att stimulera ungdomar att fortsätta orientera även som juniorer. Att behålla ungdomar upp i junioråldern är ett problem som de flesta klubbar brottas med, och som diskuteras på såväl klubb- som riksnivå.

OK Roxen får utmärkelsen för 2017 med följande motivering:
Klubben har bibehållit intresset för orientering hos ungdomarna när de tagit steget till juniorer genom att skapa en "Suniorgrupp" där var och en har en ambition att utvecklas som orienterare.

I början av 2000-talet var OK Roxen en nybildad tävlingsklubb (OK Skogsströvarna och IFK Linköping) och 2004 stod ungdomarna i HD10-20 för 246 tävlingsstarter. Motsvarande siffra för 2017 var 1132 så det har varit en fantastisk utveckling av antalet aktiva ungdomar i Ljungsbro och Linköping där OK Roxen bedriver sin verksamhet. Ett målmedvetet arbete med engagerade ledare under mer än ett decennium har satt Roxen ordentligt på kartan, inte bara i Östergötland utan även i Sverige. Det finns nu grupper från de yngsta i Skogslek upp till juniorer och seniorer med tydliga ambitioner.  Klubben har lyckats med konststycket att behålla många ungdomar när de tagit steget till junioråldern.

Det har skapats en s k ”Suniorgrupp” i vilken det ingår juniorer och seniorer som satsar på att nå en högre nivå. Det som är avgörande för att ingå i gruppen är den egna ambitionen att utvecklas som orienterare. Alla som vill utvecklas får vara med. Att delta på SM och värdetävlingar är öppet för alla som har lust och det är alltid ett stort gäng som åker iväg på tävlingar runt om i landet. Några satsar på att vinna SM-medaljer och har lyckats med det och några sätter upp helt andra mål som passar dem.

Under 2017 har 18 stycken ingått i gruppen, en mix av tjejer och killar. Ett nyförvärv har gjorts, alla övriga har Roxen som sin moderklubb. Förutom detta finns ytterligare ett 10-tal unga i ”sunioråldern” som är med och tränar ibland och hänger med på tävling då och då.

”Suniorgruppen” leds av fyra ledare som coachar, planerar, fixar, är tränare och har stort fokus på att det skall vara roligt och en bra gemenskap. Inför säsongen 2017 så genomfördes ett värdegrundsarbete.

Skribent: Maria Lillieström
Epost: Adressen Gömd

illa OK Roxen på Facebook

Veckans Bana Linköping 2018

Månadens Bana Ljungsbro 2018

Veteran OL 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info