Hoppa till sidans innehåll

Swedish Leauge Skåne

18 APR 2018 22:57
Rapport från efterlängtad premiärhelg.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2018 15:22

Den 13:e april var det återigen dags för årets Swedish League att dra igång. En sen vinter med mycket snö och längtan efter tävlingar hade äntligen försvunnit då det var dags att åka ner till Skåne och Landskrona där det väntades en fin tävlingshelg. Allting började med sprint på fredagen vid det välkända Citadellet och dess vallgravar där man var tvungen att ta ordentliga omvägar för att hitta kontrollerna. Sju stycken löpare från OK Roxen stod på startlinjen i ett mycket blåsigt men soligt Landskrona där det verkligen gällde att hålla i kartan uppe på de vindutsatta vallgravarna. 

Bäst av Roxarna lyckades Emma Pettersson som efter en vinter med mycket sjukdomsbesvär, blev lite förvånad när hon lyckades springa in på en fin 12:e plats i D20 Elit. Några andra fina placeringar av Roxarna som var med är, Tove Pettersson 15:e plats i D18 Elit, Jonas Andersson 23:a och Hugo Lillieström 28:e plats i H20 Elit.

Anders L startade i publik tävlingen och var på väg mot seger i H50 klassen men efter en arrangörsmiss där det på kartan var ett tjockt svart streck, alltså en mur eller något liknande, inte fanns i verkligheten tappade han segern men sprang ändå in på en 8:e plats.

Övriga placeringar från sprinten finns under länken: HÄR

Dagen efter flyttades tävling centrumet från Citadellet i Landskrona upp till Klåveröd, där det var dags för långdistans i Söderåsens mycket tuffa raviner. Idag var det däremot varmt och soligt plus att vinden hade avtagit, väldigt bra förutsättningar för en fin tävling alltså. OK Roxen hade även fått förstärkning på fredagskvällen genom Pontus Lindblom som anlände till vårt boende. Alltså var det 8 löpare från OK Roxen som stod på startlinjen förberedda för att slita på de långa och tuffa banorna.

Alla Roxare gjorde det bra genom att bara ta sig runt banorna, men allra bäst lyckades Tove Pettersson som spurtade in på en mycket fin 4:e plats på den 9,5 kilometer långa D18 Elit banan.

Övriga placeringar finns under länken: HÄR

Efter att alla kommit i mål var alla väldigt trötta så det var hem och vila till Jularps Fritidsgård utanför Höör där vi bodde för att sedan laga en gemensam kvällsmat.

Sista dagen bjöd på en en kuperad och stenig medeldistans i samma skogar som på långdistansen. Det varma fina solskenet hade bytts ut mot ett grått dimmigt väder som låg tjockt över söderåsen. De 8:a löparna gjorde alla bra lopp trots tunga ben sedan gårdagen. Bäst av alla placerade sig Joel som efter ett topplopp placerade sig som 4:a i H20 Elit 2. Jonas slog även till med helgens bästa lopp och kom in som 11:a i H20 Elit.

Övriga Placeringar från medeldistansen under länken: HÄR

Sammanfattningsvis kan man säga att helgen bjöd på det mesta, allt ifrån lättlöpta asfaltsvägar till magiskt fin bokskog och steniga raviner. Allt i från solsken och 15 grader varmt till tung dimma och 8 grader till felritade kartor. Hur som helst var det som vanligt en väldigt rolig och trevlig helg i Skåne och man längtar redan till nästa resa.

/Hugo Dalhammer

Fotograf: Susanne Pettersson

Bilder från sprinten:

Bilder från skogsetapperna:

Bilder från boendet:

Skribent: Maria Lillieström
Epost: Adressen Gömd

illa OK Roxen på Facebook

Veckans Bana Linköping 2018

Månadens Bana Ljungsbro 2018

Veteran OL 2019

OKRoxen_hemsida 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 013-63813
E-post: This is a mailto link

Se all info