Hoppa till sidans innehåll

Succé på Tjoget

01 JUL 2018 23:09
För fjärde gången ställde OK Roxen upp på stafetten Tjoget och det blev en fjärde plats vilket är klubbrekord.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2018 15:22

Tävlingen arrangerades vid Emmaboda flygbana och den första helgen i juli kantades flygrakan av tält och husvagnar. I ena änden var arenan och där startade 72 lag på lördagseftermiddagen. Först ut i Roxen 1 var Emil R som fick rätta in sig i det långa ledet när löparna sprang i trånga passager mot första kontrollen. Det blev en bra start och Emil växlade +2.31 som 21:a.

På sträcka 2 tog Anders L över och hans söner hade manat på att han skulle kräma ur allt han hade. Uppdraget fick anses kvitterat när han galopperade in på andra plats. Jacob växlade ut och gjorde en fenomenal sträcka som förde upp Roxen i ledningen och Jacob fick klättra upp i speakertornet för intervju. När Hugo L målstämplade efter sträcka 4 var laget på 3:e plats. Innan tävlingen tog paus sprang Karolina, Adam T och Susanne A som säkerställde att Roxen låg 5:a.

Roxen hade även ett kombinationslag ihop med Linköpings OK och innan pausvilan hade Rasmus P, Fanny W och Mille också kämpat bra på sina banor. När det gällde banorna vittnade många om att det var klurigt i den flacka terrängen och det gällde att sätta fötterna rätt bland sten och ris.

 

På kvällen låg grilldoften kompakt över campingen och det laddades med ny energi och gemenskap. Några fick lägga sig tidigt eftersom det skulle bli frukostdags vid midnatt ;-) Ledarlaget sprang iväg kl. 01.00 och i Roxen 1 stack Albin iväg knappt 11 minuter senare. Han höll placeringen och tidsmarginalen till fjärdelaget Hestra blev några minuter mindre. När Sören på sträcka 9 skickade iväg Henrik M var det bara 15 sekunder som skiljde och där i samband med gryningen började ”varannan 4:a - varannan 5:a leken” med Boråsklubben. Hugo D, Alice, Erik H och Micke med förstärkning av frun Maria & Marie var med i omkastningarna. Nils på sträcka 15 och Mattias Z på sträcka 16 såg till att dryga ut tidsmarginalen och parkerade Roxen på fjärdeplatsen.

Parallellt med detta hade Björn sprungit ”långa natten” för kombilaget som gick ut i omstarten kl 01.45. Lagkompisarna var omväxlande LOK:are och Roxare. Johan säkrade upp med lampa på sträcka 10 när den kalla natten övergick till arla morgonstund. Tretton var inget olyckstal utan Göran levererade och efter det fick Joakim W och Josef sällskap av många i en omstart. Sista Roxare ut i det laget var Maria som fick ta sig an samma sträcka som Emil T i förstalaget. Efter Emils sträcka var Hestra nästan 18 minuter bakom och LOK 1 som successivt plockat många platser var dryga 22 minuter efter på plats 6. Ohotat kunder Charlotte, Anna-Stina och Jonas A se till att Roxen nådde sin bästa placering någonsin med slutplacering 4:a. Innan dess är två 7:e platser det bästa.

 

Medaljlagen stod i en alldeles egen särklass med OK Orion högst på pallen, OK Pan-Kristianstad på silverplats och IKHP tog bronset. Platsen bakom Roxen knep LOK efter en spurtstrid med Markbygden. Kombilaget kom ungefär i mitten av resultatlistan på plats 34:a. Resultatlista hittas: HÄR

Tjogethelgen kan som vanligt summeras med att det var go‘stämning och en rolig stafett som vi gärna kommer tillbaka till!

Text och bilder: Maria Lillieström

Jonas har fokus på målet

Roxen 1 på prispallen - 4:e plats


Karolina är taggad för att gå ut på sträcka 5

Ny klubbflagga som matchar nya klubbdressen

Stretch, grill och snack


Grillat och klart hos fam Påledal

Från mörkt till ljust under Johans sträcka

Josef ger sig ut på sträcka 16 - 8 km

 

Skribent: Maria Lillieström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info