Hoppa till sidans innehåll

Reseskildring från Turkiet

10 MAR 2019 19:50
En roligt sportlovsvecka med träning och tävling i varierande turkisk terräng.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2019 19:50

Fyra Roxenlöpare - Jonas A, Hugo L, Anders L & Maria L- begav sig till Antalya i södra Turkiet för en träningsvecka som avslutades med tre tävlingar. Från svenskt håll var det Örebro Elit som höll ihop gruppresan med 37 deltagare och gänget bestod av både elitorienterare och motionärer från Närke, Västergötland, Östergötland och Småland. EON Tours heter den turkiska arrangören som hade ordnat ett proffsigt och bekvämt upplägg på plats. Det enda man behövde tänka på var att se till och vara träningsklädd och passa bussens avgångstid som tog oss ut på två pass om dagen. Sen valde man den bana man tyckte passade för dagen, letade upp kontrollerna och kunde sedan se fram emot dusch och mat på hotellet. 

Under veckan bjöds vi på varierande terräng med berg och djupa dalar, strandskog med sanddyner, sprint i trånga gränder, vackert raukliknande bergslandskap och tekniska utmaningar. 

När det blev tävlingsdags började det bra för OK Roxen. I H20 med 39 startande var det ett gäng duktiga svenska juniorer som deltog och många turkiska löpare. Jonas vann och Hugo kom tvåa. Vädret hade varit bra under hela veckan men på andra etappen blev det åska och regnet vräkte ner. På kartan var upploppet utmärkt som ett område med sand men i verkligheten hade det blivit en mindre sjö att passera. Jonas kom på andra plats och Hugo placerade sig som trea. Med andra ord så låg killarna bra till i sammandraget inför den avslutande etappen. Den spännande slutfighten uteblev tyvärr när Jonas fick avbryta loppet efter känningar i ett knä. Hugo vann etappen och tog hem totalsegern. 

I de äldre klasserna var det inte lika stora startfält men prisutdelningarna var lika högtidliga ändå. Anders som hade två konkurrenter, en svensk och en ryss, tog hem segern i H50. Maria tampades med en ryska och fick vinna en av dagarna. 

Jonas sista tävlingsdagen i Gebiz

Hugo på träningspass

Selge - hissnande utsikt i bergen

Anders ger sig av på sista etappen

Hugo handlar i markan

Beroende på hur man vill se det...silverplats eller sistaplats för Maria

Hugo segrade och Jonatan Gustafsson, KFUM Örebro kom tvåa. Trean Axel Olsson, IF Hagen hade redan hunnit åka tillbaka till hotellet.

Anders verkar nöjd med resultatet

Orienterare som pustar ut efter ett träningspass vid en gammal antik stad 

Lite sightseeing i Side hanns också med 

Minst sagt en utmanande bana med mycket detaljer...

Turkiska arrangörens hemsida: www.eonorienteering.com

Skribent: Maria Lillieström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info