Hoppa till sidans innehåll

Solig tränings- och tävlingsresa i Spanien

01 MAR 2019 18:49
Familjerna Waltersson och Påledal har under sportlovet bättrat på både solbränna och ol-teknik under en varm och sportig vecka i Alicante.
  • Uppdaterad: 01 MAR 2019 18:49

Även i år bokade vi resan via O-travel som under februari månad har ett träningscenter på Marjal Guardamar Camping & Resort som ligger söder om Alicante. Varje måndag till torsdag finns det sportident-träningar med banor för alla. Kortaste banan en av dagarna var 700 m och hette LINNEA…

Vi tränade flitigt på brunbild i strandskogen bland sanddyner, pinjeträd och palmer tillsammans med orienterare från många olika länder. Vi hann även med att utnyttja campingens andra nöjen som bad, tennis, pingis, paddel och gym.

Fredagen innan tävlingarna i Bullas (ca 10 mil väster om Alicante) blev till en ofrivillig (?) vilodag när skogen för förmiddagens träning visade sig vara väl brant för trötta ben och dessutom full av pinjelarver. Eftersom pinjelarver kan orsaka allergiska reaktioner nöjde sig alla utom Sören med att bara sola och beundra utsikten.

Att fredagen blev en vilodag gjorde nog inget eftersom det skulle visa sig att det fanns gott om både berg och raviner på lördagens långdistans. Tävlingen XXXI Trofeo International Murcia Costa Cálida har arrangerats åtskilliga år och i år lockade tävlingen 1 600 orienterare från 36 olika länder. Häftigt!

Förutom långdistans på förmiddagen sprang vi även sprint inne i Bullas på eftermiddagen. Några bilder från lördagens tävlingar:

På söndagen var det dags för den avslutande medeldistansen. Tävlingsområdet liknade ett grustag fullt med raviner och delades av en brant på 75 meter som skulle passeras av de flesta. Det pustades i värmen på flera håll! Några bilder från söndagens tävling:

 

Nu är vi alla hemma igen – nöjda, men med en aning röda näsor och örsnibbar. Vi kan varmt rekommendera O-travels träningscenter. Är du sugen, fråga gärna! Mer information finns även HÄR.

Skribent: Anna-Stina Påledal
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info