Hoppa till sidans innehåll

Rapport från påsktävlingar

02 APR 2018 19:34
Snö och kyla har satt krokben för många orienteringstävlingar denna sena vår men i påskhelgen kunde ändå flera Roxenlöpare göra tävlingspremiär.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2018 15:22

Inga stämplingar i Kolmårdsskogarna under påsken och ett gäng Roxare som var färdigpackade och hade ställt in kompasssen mot Blekinge fick ägna mer tid åt påskäggen när snön satte stopp för Vårracet. Trots allt har det ändå arrangerats en hel del tävlingar i påsk och löpare från OK Roxen har deltagit i Häxjakten, Friskusträffen, Öjetrampen, Nackheträffen, Bohuslunken, Vikingaträffen och Kringelträffen.

I Västergötland har Agnes (även Bohuslän), Jonas A och Christer tävlat och där fick de med sig goda resultat. Jonas vann H20E på Vikingaträffen i Trollhättan och på långdistansen Öjetrampen i angränsande trakter kom Christer 2:a i H70, Agnes 4:a i D21 och Jonas 4:a i H20 E.

Nedan följer rapporter och bilder från tävlingarna i Halland och Södertälje.
(översta bilden från tävling i Halland)

Halland

Under långfredagen och påskaftonen hade FK Friskus och OK Nacke en dubbeltävling vid Österö en knapp mil från Tvååker. Våren hade även här tagit ledigt och ett par dagar innan tävlingen hade det snöat vilket innebar snö i terrängen på de flesta ställen mellan 5-10cm. Det hindrade dock inte drygt 600 sugna orienterare från att ge sig ut i skogarna på långfredagens medeltävling och något färre på påskaftonens långdistans. I det härliga solskenet med några plusgrader var det riktigt skönt och snön vid areanan smälte under långfredagens tävling. Terrängen var till stor del bokskogskullar med måttlig till stark kupering, härlig halländsk terräng med andra ord.

Påskaftonens långdistans hade fler problem än enbart snön att övervinna. På skärtorsdagen fick OK Nacke besked om att de inte fick använda en viss del av kartan där i stort sett alla banor gick eftersom en sällsynt fågel hade börjat häcka där. Arrangörerna hade valet att ställa in tävlingen eller lägga om alla banor och trycka nya kartor. De valde det senare och trots lite avkortade banor hade de fått till fungerande banor till alla klasser vilket var en bragd på så kort tid. De hade inte hunnit provspringa några banor och kartorna kom från tryckeriet på påskaftons morgon så det var nog en svettig upplevelse även för arrangörerna!
Familjen Aldén hade orienteringspremiär för året och dubbelpremiär var det för Linn som sprang sin första tävling i D16. Linn  gjorde två bra lopp och slutade 6:a och 5:a och Hugo tog sig runt en U1 bana med pappas hjälp och Susanne tog dubbelseger i D45. Efter tävlingarna hittade två i familjen även till Ullared och avslutade med lite shopping.

/Susanne Aldén


Linn gjorde en lyckad debut i D16

Familjen Aldén njuter efter målgång

Kringelträffen Södertälje

11 Roxare åkte till nordligare breddgrader för att få snöra på sig tävlingsskorna och i Södertälje vid Tveta friluftsgård var det väsentligt mycket mindre snö än på hemmaplan. Spikskor var en bra utrustning då det var isiga stigar och mossar. Vissa partier av snö fanns kvar men hindrade inte nämnvärt i solskenet.

Det var nästan tusen startande och det bjöds på en medeldistans där kontrollerna duggade tätt. Man fick se till att anpassa farten bland höjder och sänkor i det stigrika området. Bland våra löpare var det glada miner efter målgång och i H20 tävlade Hugo L, Hugo D och Pontus. Anna-Stina och Sören körde de tuffa 21-klasserna och Jacob och Rasmus P tampades i H14. Vid resultattavlorna kunde man höra Christers konkurrenter beklaga sig över östgöten som verkar omöjlig att slå. Seger igen! Anders L, Maria och Helena sprang öppna banor.
Alla resultat: HÄR

/Maria Lillieström


Anders, Hugo D, Maria & Hugo L poserar i nya snygga tävlingströjor

Anna-Stina och Helena på väg mot inomhusduschen (tack SNO för det!)

Christer och Kerstin har en skön fikastund i vårsolen


Nerförsbacke på Kringelträffens upplopp

Skribent: Maria Lillieström
Epost: Adressen Gömd

illa OK Roxen på Facebook

Veckans Bana Linköping 2018

Månadens Bana Ljungsbro 2018

Veteran OL 2019

OKRoxen_hemsida 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 013-63813
E-post: This is a mailto link

Se all info