Hoppa till sidans innehåll

Nyköpingsnatt och Nyköpingsorienteringen

23 MAR 2019 20:56
Premiärtävlingen för många av OK Roxarna avgjordes runt Nynäs slott.
  • Skapad: 23 MAR 2019 20:56

Tanken var att leka med orden natt och dag, med syfte på att terrängen och mitt lopp skulle vara som natt och dag, men det hade krävt både ett bättre lopp och finare del av terränglådan på dagen för att det skulle vara sant.

Däremot kan man säga att området som Nyköping arrangerade sina tävlingar i var väldigt fint, med Nynäs slott i centrum. Omgivningarna såg man inte mycket av på natten, desto mer på dagen. Mäktigt och rik på historia. Dock utan Natt och Dag som ägare.

Nattävlingen hade som brukligt enbart huvudklasserna H21 och D21, förutom några öppna klasser, och lockade en stor del av Sverigeeliten, för att inte säga världseliten, med internationellt deltagande från främst Finland. OK Roxen representerades av Hugo Lillieström och undertecknad, som fick tampas med 115 startande i H21. I en i mina ögon riktigt bökig terräng, förvärrad av mindre lämpliga vägval och opigga ben, blev det ganska stora klungor, trots en hel gafflingar på de tre slingorna som herrarna hade.

Hugo hade utan en liten miss på andra slingan kunnat gå in topp-10, och var enligt pappa Anders hyfsat nöjd. Placeringen blev 25:a, drygt 2 minuter upp till placering 6. I andra änden av resultatlistan hamnade undertecknad och fick nöja sig med en del fina sträckor, främst på första och sista slingan.

Nyköpingsorienteringen, långdistans med samma fina arena, blev i år premiären för många av OK Roxen-löparna. Vi var 29 startade från klubben och trots fint väder, dock kyligt i blåsten, blev det ganska långa kilometertider, delvis på grund av jobbig terräng, och delvis på att det var ganska svårt.

De som behärskade sina banor allra bäst var Björn Carlson och Anna-Stina Påledal, segrare i H35 respektive D40. Britt Pettersson tog hem silverplatsen i D80. Även Tilde Eveborn, 4:a i D12 och Tove Pettersson, 5:a i tuff D18-klass samt Per Östlund i ÖM9 klarade topp-5.

I morgon väntar Måsenstafetten, där vi har många lag med.

Skribent: Erik Helander
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info