Hoppa till sidans innehåll

Svartnatta

19 APR 2019 19:49
Juniorer på bra genrep inför 10mila.
  • Skapad: 19 APR 2019 19:49

Klassiska nattstafetten Svartnatta som brukar bestå av tvåmannalag hade i år ändrat koncept för herrklassen. Nu var det 3 sträckor med start i skymningen för att likna inledningen på 10mila. Ärla IF stod för arrangemanget och tävlingen genomfördes i den ljumma skärtorsdagskvällen öster om Eskilstuna. 

50 lag stod på startlinjen och för OK Roxen var Hugo L startman. Han fick gå en duell med brorsan Albin som sprang förstasträckan för Malungs OK Skogsmårdarna lag 2. Vid växlingen var Hugo först i en liten klunga och växlade som 17:e man 3.31 efter ledande OK Ravinen. Tätlaget skickade ut Gustav Bergman och för Roxen var det Jonas som gav sig iväg på den 8.5 km långa banan. Det var snabblöpt och 45 minuter senare hade han fört upp laget till 15:e plats. På sista sträckan gjorde Hugo D en stabil insats och han tog i mål laget på en 14:e plats.

Det var jämna prestationer av hela trion i den tuffa konkurrensen och blev ett bra genrep inför 10mila. OK Kolmården blev bästa östgötalag och Roxen därefter, före både OK Denseln och Linköpings OK. Vinnare blev OK Ravinen och i spurtstriden om andraplatsen var Ärla IF en sekund för OK Malung Skogsmårdarna 2. 

Efter övernattning på Eskilstuna Hostel och ett varv på Vilsta discgolfbana bar det åter hemåt på långfredagen. 

Resultat: HÄR

Skribent: Anders Lillieström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info