Hoppa till sidans innehåll

Roxare på sportlov i Spanien

23 FEB 2018 20:24
Två familjer från Roxen ägnade sportlovet åt sköna och häftiga träningar och tävlingar i Alicante, Spanien.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2018 15:22

Familjen Waltersson och Påledal lämnade Sverige och kylan torsdag innan sportlovet för en vecka fylld av träning och tävling i Guardamar söder om Alicante i Spanien. Resan bokades via O-travel som är en "orienterings-resebyrå" som drivs av Per Emion. Vi bodde på Marjal Guardamar Camping & Resort som har mycket att erbjuda för den som vill vara aktiv, bl a tennisbanor, pingisbord, paddle, gym, träningspass, pool och relaxavdelning. Vi utnyttjade det mesta! 

O-travel ordnade med en tidtagningsträning per dag och eftersom det även var många andra klubbar på träningsläger där var det bra fart och många att umgås med från olika länder. De flesta träningarna var på gångavstånd eller max 10-15 min resa med bil, vilket var skönt. Kartorna erbjuder mycket kurvbild, sand och strandskog vilket är härligt men samtidigt frusterande när man missar gropen för femte gången...

Vi deltog även på tävlingar i Alhama de Murcia, ca 10 mil sydväst om Alicante som genomfördes som en tvådagarstävling, långdistans på lördagen och medeldistans på söndagen. Dessutom fanns det möjlighet att springa en sprinttävling på lördagen vilket vi såklart gjorde. Terrängen på lång och medel var brutal med många höjdkurvor, rullstenar och stickiga buskar. Sprinten var betydligt mer komfortabel och ett välordnat arrangemang med röda mattan utrullad i målfållan. Alla klarade av de utmaningar som gavs i respektive tävlingsklass så vi kände oss väldigt nöjda efteråt.

Sprinten i Alhama de Murcia

Vädret är annars det som varit det mest fantastiska i år. Fem av sju dagar med över 20 grader är härligt! Häftig terräng, bra arrangemang och camping, god mat och kul umgänge gör att vi redan längar tillbaka.

Roligt om fler i klubben vill hänga på nästa år!

Kontroll vid mandelblom

Skribent: Anna-Stina Påledal
Epost: This is a mailto link

illa OK Roxen på Facebook

Veckans Bana Linköping 2018

Månadens Bana Ljungsbro 2018

Veteran OL 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info