Hoppa till sidans innehåll

Natt SM 2019

31 MAR 2019 10:23
I fredags, 29/3, avgjordes 2019 års Natt-SM vilket också var årets första deltävling i Swedish League. Tävlingen arrangerades av Hässleholms OK i delvis fin bokskogsterräng strax väster om Hässleholm.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2019 10:23

Utav 471st anmälda löpare hade OK Roxen fyra stycken anmälda. Till start kom tyvärr bara två startande då Tove Pettersson och Alice Marmelid fick lämna återbud. Startade gjorde Hugo Lillieström och Jonas Andersson i H20-klassens tuffa 10,5 km bana. Hugo placerade sig 7:a +6.02 efter segraren och Jonas 27:a +14.37 efter segraren. 

 Så här kommenterar Hugo Lillieström sitt lopp

- Jag tycker att banorna var roliga. Både korta och långa sträckor med goda vägvalsmöjligheter. Terrängen var mestadels öppen och snabblöpt bokskog men områden med barrskog förekom också. Överlag var det ganska lättorienterad terräng. Det gällde att vara noggrann med kompassriktningen hela tiden eftersom det såg likadant ut på många ställen.

 - Jag är nöjd med min presentation. Jag följde min plan riktigt bra och gjorde det jag skulle. Tappade lite tid på vissa vägval men annars var det riktigt bra. Kroppen kändes okej. Kunde varit bättre men det var en riktigt bra start på säsongen.

 Jonas Andersson (27:a) säger så här om sitt lopp. 

- Jag tycker det var lagom svåra banor för att vara på natten, det gick att göra missar om man inte var skärpt men det var inte heller extremt svårt vilket jag tycker är bra.

 - Jag är själv inte alls nöjd med loppet då jag gjorde en stor femminuters bom på en kontroll och sprang lite halvdant hela banan. Jag inte så mycket att komma med formmässigt då sista månaden mestadels har bestått utav skada och sjukdom. Så jag tappade väldigt mycket på löpningen också. 

Skribent: Jonas Andersson


Det gick att se Natt-SM via webb-TV och här har TV-kameran fångat Jonas när han får hjälp med att få på GPS-västen.

Skribent: Jonas Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info