Hoppa till sidans innehåll

Italienska 5-dagars

02 JUL 2018 20:43
  • Skapad: 02 JUL 2018 20:43

Lite i skymundan av OK Roxens framgångar på Tjoget och Toves framång i Bulgarien, så kommer här några rader om vår resa till Italien.
Tävlingarna anordnades i Madonna di Campiglio, där det först var en sprint. Sedan var vi två dagar högt uppe, kabinbana upp till 2000 meters höjd. Banorna var krävande och luriga. Det var ofta mycket brant, vi fick krypa och hålla oss i alprosorna för att ta oss fram ibland. En av dagarna gick banorna i öppet område, mycket vackert, såg många kontroller på långt håll, men ändå svåra att finna när man närmade sig. Sista backen till slutet var mycket jobbig, men nöd och näppe orkade vi gå uppför den. Den tunna luften kändes då av rejält.
Näst sista dagen var långdistans, nu nere på 1600 meter. Där var det en stor ravin som alla passerade. Rakt ner och sedan rakt upp, Bengt fick passera den två gånger, vilket kändes.
Sista etappen åkte vi buss till grannstaden Pinzolo, där det var sprint igen. Det var mycket varmt då. Inga svåra banor, men tyvärr råkade Bengt missa en kontroll på slutet.
Summering av resan är att det var mycket trevligt. Vi bodde bra, fick mycket och mycket god mat på hotellet. Madonna di Campiglio är mycket vackert, bor bara 300 personer där permanent. Men samhället är fullt med hotell. Väldigt många och vackra vandringsleder runtomkring. De höga bergen, Brentadolomiterna, är med på Unescos världsarvlista.
(Bagaget kom inte till Arlanda igår, förhoppningsvis i morgon. De ringde från Visby flygplats idag och frågade om jag kunde hämta det där.....)

Skribent: Barbro Östlund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info