Hoppa till sidans innehåll

Hett sprint-SM avgjort

04 JUN 2018 22:12
I helgen avgjordes sprint-SM i centrala delarna av Jönköping. Kvaltävlingen som var på förmiddagen började med ett antal kuperade skogskontroller för att sedan övergå till park och stadsmiljö.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2018 15:22

Hugo L, Tove och Emma P kvalade vidare till A-final och Pontus till B-final. Jonas missade tyvärr att stämpla vid en kontroll som han passerade och blev därmed inte godkänd. Hade han stämplat hade han med marginal tagit sig till A-final. Under kvalet var Roxenlöparna glatt påhejade av familjen Fredsberg som hade första parkett på "mammas bakgård".

Efter några timmars välbehövlig vila i den 30 gradiga värmen var det så dags för finaler. Terrängen som enbart var i park och stadsmiljö på finalen var relativt flack och bebyggelsen bestod av villaområden och flerbostadshus.

Tove gick ut först av Roxenlöparna och fick in flytet bra på banan. Hon avslutade dock med att bomma sista kontrollen där hon tappade ca 10 sekunder vilket visade sig vara två placeringar. Tove blev 10:a i D18, +1:01 efter segraren.

Därefter var det Emmas tur i D20. Flera sträckor med topp 3 resultat blandades med några mindre bra vägval. En bra avslutning med hög fart resulterade i en 11:e plats, +2:00 efter segraren.

Hugo inledde finalen stabilt men sjätte kontrollen ställde till det. Han såg inte ett bättre vägval och tappade nästan minuten. Resten av loppet gick bra och han slutade 22:a, +2:21 efter segraren. Utan bom hade en 10:e plats varit möjlig.

Pontus inledde B-finalen starkt med två sträcksegrar och flera topp-tre-sträckor och blev till slut 5:a.

Söndagens SM-stafett blev inte som vi hade tänkt oss. Emma fick ont i halsen på lördagskvällen så Alice Marmelid fick med kort varsel packa tävlingsskorna och ladda för en sistasträcka. Tove startade i det 60 lag stora startfältet och fick en tråkig överraskning i mål då det visade sig att hon stämplat fel på en kontroll och därmed var laget diskat. Hugo, Jonas och Alice sprang ovetande om detta sina sträckor då alla löpare sitter i karantän till strax innan växling. Tidsmässigt hade laget placerat sig runt 30:e med godkända stämplingar. 

Skribent: Susanne Pettersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info